Firestarter


firestarterReview Firestarter:
Een weinig overtuigende remake

Deze film is een remake van de Amerikaanse sciencefiction-thriller uit 1984. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. Firestarter werd geproduceerd door Jason Blum (Halloween, The Invisible Man) voor Blumhouse en Oscar®-winnaar Akiva Goldsman (I Am Legend, Constantine) namens Weed Road Pictures.

Het verhaal gaat voornamelijk om het jonge meisje Charlie (Ryan Kiera Armstrong). Haar ouders hebben, toen ze nog jonge studenten waren, vrijwillig meegedaan aan ethisch onverantwoorde experimenten. Hierdoor werden hun van nature mondjesmaat aanwezige paranormale krachten flink versterkt. Daardoor kan vader Andy (Zac Efron) sindsdien mensen mentaal sterk beïnvloeden in hun keuzes en is haar moeder Vicky (Sydney Lemmon) in staat om materie vanaf een afstand te beïnvloeden.

Charlie heeft beide eigenschappen van haar ouders meegekregen, maar kan daarnaast veel meer. Zo kan ze onder andere uit het niets vuur maken (Pyrokinese). Een talent dat helaas voor de nodige problemen zorgt. Om haar te beschermen tegen de overheid, die veel belangstelling heeft voor haar gave, zijn Charlies ouders al jarenlang op de vlucht. Wanneer Charlie op haar allernieuwste school voor de zoveelste keer gepest wordt door een irritant joch, loopt de situatie ongewild uit de hand en moet het gezin opnieuw vluchten. Helaas weet de overheid hen dit keer al snel te vinden, met alle gevolgen van dien. Waarna er voor Charlie nog maar één ding op zit, ze neemt wraak!

Firestarter

Hoewel het verhaal zeker potentie heeft om er een spannende film van te maken, valt deze remake toch een beetje tegen. De talenten van het gezin intrigeren, maar het geheel komt niet zo goed uit de verf. Het voelde wat mij betreft aan, of je naar de film van 1984 zat te kijken en niet naar een film die thuishoort in deze eeuw. De speciale effecten zijn mager en ook het acteerwerk is niet heel overtuigend. Alleen Zac Efron zet zijn personage geloofwaardig neer, hoewel zijn bloeddoorlopen ogen daar weer een beetje afbreuk aan doen.

Naast Zac Efron valt, wat het acteerwerk betreft, alleen Michael Greyeyes (Wild Indian, Rutherford Falls) op. Hij speelt in deze film de rol van een meedogenloze huurmoordenaar en zet deze rol overtuigend neer. Jammer genoeg heeft hij wel weinig tekst, maar dat houdt hem wel lekker mysterieus. Voor een film die aangekondigd wordt als een spannende thriller, gebeurt er te weinig. De film is over het algemeen dan ook nauwelijks eng of spannend te noemen. Jammer, een gemiste kans!

Universal logo
★★★
firestarterTitel: Firestarter | Uitgever: Universal Pictures | Regie: Keith Thomas | gesproken taal: Engels | Ondertiteling: Nederlands | Genre: Thriller, drama | Speelduur: 95 minuten | Acteurs: Zac Efron, Gloria Reuben, Sydney Lemmon, Ryan Kiera Armstrong | Review: Sandra Hutchison | Datum review: 12-05-2022 | Nu te zien in de bioscoop

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.