The Biggest Little Farm

Review The Biggest Little Farm door Sandra Hutchison:
The Biggest Little Farm is een bijzondere hoopvolle film en niet voor niets de grote favoriet van dit jaar bij de Critics’ Choice Documentary Awards.*

Nooit eerder zag ik een documentaire die mij vanaf het eerste ogenblik tot aan het einde toe aan de buis gekluisterd hield. The Biggest Little Farm vertelt het bijzondere verhaal van een jong stel met een droom. De film zit vol grappige situaties en ontroerende momenten. Dieren en tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Na het zien van de film krijg je direct zin om een schoffel of schep te pakken en een paar dieren te verzamelen om je eigen boerderij te beginnen. Je bent dus gewaarschuwd!

Molly, de energieke vrouw van filmmaker John Chester, heeft de wens om ooit samen met haar man een boerderij te runnen. Hun eigen droomplek met alle boerderijdieren die je maar kunt bedenken. Een plek ook waar ze zoveel mogelijk fruitbomen, kruiden en groente zelfstandig kunnen kweken. Met hun droom wordt lange tijd niets gedaan, totdat ze het leven van de hond Todd redden.

Ze beloven de hond dat hij altijd bij hen mag blijven, maar zijn geblaf houdt de hele buurt bezig. Todd wegdoen is voor het echtpaar geen optie. Ze doen er alles aan om genoeg geld te verzamelen, zodat ze met Todd op een plek zonder buren kunnen wonen. Een plek waar hij in alle vrijheid kan blaffen en waar Molly haar droom kan verwezenlijken. Geldschieters geloven in hun idee om een duurzame boerderij te beginnen en investeren in hun onderneming.

Dan begint een heel nieuw hoofdstuk in hun leven. Ze komen voor heel veel uitdagingen te staan. Zo is om te beginnen de grond van hun land erg slecht. Ze roepen de hulp in van een bijzondere man die exact lijkt te weten wat ze moeten doen. Tegenslag na tegenslag krijgen ze te verwerken, maar heel langzaam komt hun droom tot leven. Het eindresultaat is er een uit een sprookjesboek, een harmonisch geheel met de natuur.

Deze fascinerende film toont de ontwikkeling van The Biggest Little Farm. Alle unieke momenten, de meevallers, maar ook de tegenslagen zijn door John Chester op een unieke wijze op camera vastgelegd en worden met de kijker gedeeld. Voor iedere tegenvaller ontdekken ze uiteindelijk met vallen en opstaan een oplossing. Gaandeweg leren ze met de hulp van een briljante man om in harmonie met de natuur hun leven op de boerderij te runnen. Je ziet in de film niet alleen de boerderij opbloeien, maar ook de natuur zelf die overduidelijk en op haast magische wijze reageert op de veranderingen. Steeds meer vogels, insecten en diersoorten weten hun stukje aarde te vinden. Planten lijken spontaan te ontkiemen. Sommige dieren en insecten ogen in eerste instantie als onwelkome gasten, maar uiteindelijk komt het echtpaar tot de conclusie dat er niets gaat boven diversiteit. Alles houdt elkaar in evenwicht. Een heldere en motiverende boodschap voor de rest van ons.

*John Chester’s The Biggest Little Farm weet maar liefst zeven nominaties in de wacht te slepen en is genomineerd voor Best Documentary Feature, Best Director, Best Cinematography, Best Editing, Best Score, Best Narration en Best Science/Nature Documentary.

★★★★★
Titel: The Biggest Little Farm | Trailer | Uitgever: Cinemien | Regie: John Chester | Taal: Engels | Ondertiteling: Nederlands | Genre: | Speelduur: 92 minuten | EAN: 8717249484554 | Acteurs: John Chester, Molly Chester, Matthew Pilachowski | Review: Sandra Hutchison | Datum review: 18-10-2019 | Verkrijgbaar op: Dvd | Prijs: €15,95 | Bestellen

Over In de boekenkast

Enthousiaste boekenwurmen lezen en delen graag hun mening over boeken met andere fanatieke lezers. Ook films kijken we graag en zullen we hier zoveel mogelijk met je delen. Laat je inspireren.
Dit bericht werd geplaatst in documentaire, Familiefilm en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op The Biggest Little Farm

  1. Pingback: Recensie DVD The Biggest Little Farm – Cinemien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.